Braga este o bautura pe cat de sananatoasa pe atat de delicioasa care ne aduce aminte de copilarie, mai exact de vacantele petrecute la tara. Aceasta este o bautura de origine turca ale carei beneficii sunt multiple, continand vitaminele B, proteine si minerale.

Aceasta bautura este obtinuta din faina de porumb, faina neagra de secara si apa, ceea ce asigura organismului o cantitate insemnata de vitamine si alti nutrienti si o face sa fie foarte apreciata si cautata de toti cei care cauta o alternativa sanatoasa a sucurilor carbogazoase.

Dintre nutrientii continuti amintim complexul de vitamine B, vitaminele A si E precum si proteine, calciu, fosfor, fier si zinc ceea ce energizeaza si iti pune organismul in miscare.

Deasemenea braga contine si probiotice fiind recomandata pentru consum de catre sportivi, femei gravide si care au nascut.

Braga este o sursa bogata si de acid lactic care se produce in momentul fermentarii, acesta ajuta digestia si creste rezistenta la efort fizic.

Bautura sultanilor nu are contraindicatii, putand fi consumata de oricine de la mic la mare, cu exceptia celor care sufera de diabet din cauza faptului ca braga este indulcita cu zahar sau miere. Nu recomandam consumul ei inainte de masa deoarece este nu numai racoritoare dar si extrem de satioasa si iti dispare pofta de mancare.